Lezing: Een persoonlijk afscheid

Deze bijeenkomst staat in het teken van het belang van een persoonlijke afscheid bij overlijden. Welke keuzes kunt u maken en vooral; wat kunt u zelf inbrengen zodat het afscheid bijzonder en persoonlijk wordt. Hierbij wordt uitgebreid ingegaan op de ‘persoonlijke wensenlijst’ waarmee u zelf uw wensen kunt vastleggen. Maar zeker zo belangrijk is wat u kunt doen als een van uw geliefden komt te overlijden. Hoe kun je samen met familie en vrienden het afscheid en de uitvaart maken tot een ‘troostrijk eerbetoon’.

Door te praten over een uitvaart ‘op maat’ zal ook duidelijk worden dat een uitvaart aanmerkelijk goedkoper kan dan men doorgaans in gedachten heeft. Tijdens de bijeenkomst die 1  1/2 uur duurt is er ruim de tijd om op uw vragen in te gaan. De presentatie wordt ondersteund met een PowerPoint presentatie zodat u ook veel voorbeelden en mogelijkheden kunt zien. 

Lezing: Verlies en rouwverwerking

Tijdens deze themabijeenkomst wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijke reacties na een ingrijpend verlies na overlijden. Moet je het allemaal wel helemaal alleen doen, of zijn er ook andere mogelijkheden? Welke factoren kunnen een rol spelen in het rouwen? Hoe kun je beter voor jezelf zorgen? Het belang van deze bijeenkomst is vooral het gesprek met elkaar te voeren. Welke ervaringen heeft u ? Waar is er mogelijke steun te vinden?

Tevens zal er aan de hand van een presentatie verteld worden over de achtergronden en inzichten over rouwen bij volwassenen en ouderen. Kinderen en jongeren worden ook getroffen door verliezen, hoewel wij hen dat het liefste zouden willen besparen ! Maar wij, en ook de kinderen, ontkomen er niet aan. Het hoort bij het leven, hoe moeilijk en pijnlijk het ook kan zijn. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook besproken hoe kinderen en jongeren om kunnen gaan met een ingrijpend verlies. Kun je de kinderen hier op voorbereiden? Wat is goed en belangrijk om te weten hoe hen te ondersteunen. Welke rol kunnen ouders en grootouders hierbij hebben en welke rol zou een school moeten hebben? Is het goed om hen te betrekken bij het afscheid en de uitvaart? Welke mogelijkheden zijn er? Welke vormen van nazorg en ondersteuning zijn er mogelijk?

Tijdens de bijeenkomst die 1  1/2 uur duurt is er ruim de tijd om op uw vragen in te gaan. De presentatie wordt ondersteund met een PowerPoint presentatie.

Interesse? Neem contact op: 06 533 658 65 of stuur een e-mail naar info@arthurnijsten.